Настани

Глобална средба за борба против екстремизмот

Глобална средба за борба против екстремизмот

Нашиот истражувач за безбедносни прашања Филип Стојковски, презентираше на темата “Борба против насилниот екстремизам во Македонија” за време на глобалната средба за превенција на насилен екстремизам организирана од УНДП, која се одржа во Осло од 14ти-16ти Март.

Аналитика на ГЛОБСЕК 2016

Аналитика на ГЛОБСЕК 2016

Нашиот истражувач по безбедносни прашања Андреја Богдановски учествуваше на водечкиот форум по безбедносни прашања во Централна и Источна Европа ГЛОБСЕК. Овогоденешниот ГЛОБСЕК се одржуваше три месеци пред самитот на НАТО во Варшава.

Презентација на студијата Компаративна анализа: работни места во термоелектрани наспроти работни места во сектори со обновливи извори и енергетска ефикасност во Македонија

Презентација на студијата Компаративна анализа: работни места во термоелектрани наспроти работни места во сектори со обновливи извори и енергетска ефикасност во Македонија

На 12 април 2016 година, во хотелот Контентал во Скопје, се одржа конференцијата “Македонија во европската енергетска рамка – безбедност и вработувања„, организирана од страна на нашите партнери Еко-свест каде што беа промовирани две студии од едицијата „Македонија во европската енергетска рамка“, од кои на една се автори нашите истражувачи Соња Ристеска и Ана Стојиловска.

Аналитика ги пречека претседателите и членови на двете парламентари комисии за надвор на разузнавањето

Аналитика ги пречека претседателите и членови на двете парламентари комисии за надвор на разузнавањето

На 5ти Април 2016, вторник, тимот на Аналитика одржа средба со претседателите и членови на Комисијата за надзор на безбедносно-разузнавачките служби (УБК и АР) како и на Комисијата за надзор врз спроведувањето на специјалната истражна мерка "следење на комуникации".