Настани

Резултати од јавно мислење

Резултати од јавно мислење

Аналитика тинк тенк преку Регионалната мрежа на граѓански организации ПОИНТПУЛС ги презентира резултатите од јавното истражување на тема “Ставот на граѓаните околу работата на полицијата”.

Доверба во полицијата

Аналитика тинк тенк преку Регионалната мрежа на граѓански организации ПОИНТПУЛС организира презентација на резултатите од јавното истражување на тема “Ставот на граѓаните околу работата на полицијата”. Настанот ќе се одржи во четврток, 1 септември во хотел Stone Bridge со почеток во 10 часот.

Денови на зелени работни места и еколошко образование

Денови на зелени работни места и еколошко образование

Истражувачкиот и менаџмент координатор на Аналитика Соња Ристеска, беше дел од “Денови на зелени работни места и еколошко образование„ организирани од страна Go Green https://www.facebook.com/gogreenbidizelen/ по повод ЕУ неделата на одржлива енергија.

Аналитика во УНФИЦИП Кипар

Аналитика во УНФИЦИП Кипар

Аналитика организираше студиска посета на еден припадник на македонската полиција при Министерството за внатрешни работи како дел од мисијата на ООН во Кипар УНФИЦИП (26-28 април). Целта на посетата беше да се добијат информации за учеството во мировни операции преку цивилни компоненти, во македонскиот случај со испраќање на полициски претставници.