Настани

Истражувачите на Аналитика на меѓународна конференција за презентација на СОКТА

Истражувачите на Аналитика на меѓународна конференција за презентација на СОКТА

Магдалена Лембовска и Филип Стојковски учествуваа на меѓународната конференција организирана од страна на Мисијата на ОБСЕ во Србија за промоција на Регионалната процена на заканите од тешкиот и организираниот криминал (СОКТА), која беше подготвена заеднички од страна на министерствата за внатрешни работи на Србија, Црна Гора и Македонија. Настанот се одржа на 14 ноември 2016 год. во Белград.

Предавање „Изворите на полската надворешна политика по 1989 година“

Предавање „Изворите на полската надворешна политика по 1989 година“

Амбасадата на Република Полска во Скопје во соработка со „Аналитика тинк тенк“ организираше предавање на д-р Павел Ковал под наслов: „Изворите на полската надворешна политика по 1989 година“.

“После Париз, после Брегзит - Перспективи за земјите од Западен Балкан„, Сесии Самит на Западен Балкан - Париз и патот напред

“После Париз, после Брегзит - Перспективи за земјите од Западен Балкан„, Сесии Самит на Западен Балкан - Париз и патот напред

На 24.11.2016, нашиот истражувачки и менаџмент координатор Соња Ристеска беше една од учесниците на тркалезната маса на тема “После Париз, после Брегзит - Перспективи за земјите од Западен Балкан„, Сесии Самит на Западен Балкан - Париз и патот напред во организација на Институтот за Европска политика.

Конференција: „Пристап до информации и заштита на лични податоци - можности и предизвици“

Конференција: „Пристап до информации и заштита на лични податоци - можности и предизвици“

На 18 ноември 2016 год. беше одржана конференцијата „ Пристап до информации и заштита на лични податоци - можности и предизвици“ во Хотел Мериот во Скопје.