Денови на зелени работни места и еколошко образование

Денови на зелени работни места и еколошко образование

Истражувачкиот и менаџмент координатор на Аналитика Соња Ристеска, беше дел од “Денови на зелени работни места и еколошко образование„ организирани од страна Go Green https://www.facebook.com/gogreenbidizelen/ по повод ЕУ неделата на одржлива енергија.

 

Вчера се одржа панел дискусија „Работни места во секторот на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност – дали образовниот систем е подготвен за успешна енергетска транзиција?“, каде што говореше за можноста за развој на зелената економија во Македонија, додека пак денес имаше презентација на Машинскиот факултет пред студентите и средношколци на студијата изработена во ко-авторство со Ана Стојиловска како дел од Едицијата РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО ЕВРОПСКАТА ЕНЕРГЕТСКА РАМКА, за потребите на нашите партнери Eko-svest "Компаративна анализа: работни места во термоелектрани наспроти работни места во сектори обновливи извори и енергетска ефикасност во Македонија."https://www.facebook.com/julijana.daskalov/media_set; https://www.facebook.com/gogreenbidizelen/photos/?tab=album&album_id=1169827723038730