Настани

Конференција “Вишеградската група и Западен Балкан – што е наредно за овие два региона?”

Конференција “Вишеградската група и Западен Балкан – што е наредно за овие два региона?”

Аналитика тинк тенк во соработка со Амбасадата на Полска во Скoпје и Центарот за Истoчни студии (OSW) на 18 мај организираше конференција на тема “Вишеградската група и Западен Балкан – што е наредно за овие два региона?”

Аналитика стана дела од Мрежата за подобра легислатива - мрежа “RIA“

Аналитика стана дела од Мрежата за подобра легислатива - мрежа “RIA“

Со задоволство објавуваме дека, Аналитика стана дела од Мрежата за подобра легислатива - мрежа “RIA“, која ќе го следи процесот на проценка на влијание од регулативата кога ќе се носат или менуваат законите во следните години.

Учество на „Семинар за граѓански организации - Национални работни групи за реформа на јавната администрација“

Учество на „Семинар за граѓански организации - Национални работни групи за реформа на јавната администрација“

На покана на Центарот за европски политики ЕПИ, Магдалена Лембовска учествуваше на Семинарот за граѓански организации - Национални работни групи за реформа на јавната администрација.

Средба со пратеници и презентација на студијата  Мрежно мерење во Република Македонија, можности, перспективи, примери – како до почиста енергија

Средба со пратеници и презентација на студијата Мрежно мерење во Република Македонија, можности, перспективи, примери – како до почиста енергија

На 26.04.2017 во Скопје беше презентирана студијата Мрежно мерење во Република Македонија, можности, перспективи, примери – како до почиста енергија (изработена од Соња Ристеска, истражувачки и менаџмент координатор), пред пратенците од македонското Собрание, студија која што преку програмата на НДИ (http://www.analyticamk.org/mk/proekti/vo-tek/598-ndi-programa-za-zakonodavno-zastapuvanje-ovozmozhuvanje-na-fizicki-litsa-da-prodavaat-elektricna-energija-od-obnovlivi-izvori-zakon-za-energetika) се надеваме дека еден ден ќе прерасне во законско решение.