Настани

Регионална конференција: Кривична одговорност на полициски службеници во Западен Балкан

Регионална конференција: Кривична одговорност на полициски службеници во Западен Балкан

Регионалната ПОИНТПУЛС мрежа на граѓански организации и Регионалната иницијатива за антикорупција РАИ организираа конференција насловена како „Кривична одговорност на полициски службеници во Западен Балкан.“ Конференцијата се одржа на 21 декември 2017 во Белград.
Јавното мислење за полицијата: Сервис на граѓаните или нешто друго?

Јавното мислење за полицијата: Сервис на граѓаните или нешто друго?

На 14 септември 2017 Аналитика организираше презентација на резултатите од годишното истражување на јавното мислење „Мислењето на граѓаните за полицијата“. Целта на настанот беше да поттикне дискусија а предизвиците во однос на полицискиот интегритет во Македонија.

Полициски интегритет преку деполитизација и професионализација на полицијата

Полициски интегритет преку деполитизација и професионализација на полицијата

Аналитика на 5-ти декември 2017 организираше тркалезна маса за полициски интегритет и ризиците од корупција во полицијата. Проектниот тим ги презентираше првичните наоди од овогодинешната проценка на полицискиот интегритет. Претставници на академската заедница и граѓански организации исто така придонесоа со свои презентации.

Аналитика денес одржа работилница за размена на искуства и знаења од областа на јавно приватно партнерство во Македонија

Аналитика денес одржа работилница за размена на искуства и знаења од областа на јавно приватно партнерство во Македонија

На работилницата учествуваа претставници од Министерството за економија, претставници од општините Аеродром, Центар и Чаир како и експерти во областа и претставници од невладиниот сектор.