MediaCoverage

Bojana Mijovic Hristovska statements regarding tax justice

Дебата „Како до праведно оданочување“
Повисок персонален данок и засилена контрола кај данокот на добивка, државата ќе ја јакне финансиската дисциплина
Покрај прогресивниот данок, Владата ќе ја засилува наплатата и кај другите даноци
Погоден момент за воведување прогресивно оданочувње, сметаат експертите

The media for the regional conference within the project Civic organizations as equal partners in monitoring public finances

Регионална конференција за инфраструктурата во ЈИЕ
 
 Balkan NGOs set to discuss public infrastructure in South East Europe in Skopje

The media on the advocacy for implementing net metering in Macedonia and changing the Law on energy

Иницијатива: Домаќинствата да произведуваат и продаваат струја од сончева енергија
„Аналитика“ за предностите од директното вклучување на домаќинствата во енергетскиот систем, во светло на новите измени на Законот за енергетика
Поголемо искористување на сонцето – како од пасивни потрошувачи до активни произведувачи на електрична енергија

Ana Stojilovska's statement regarding the announced gas project between Macedonia and Bulgaria for Interfax Natural Gas Daily

Financing could stymie FYR Macedonia-Bulgaria link