Коментари и Ставови

Руската (гасна) врска - како Македонија ги склучуваше договорите

Руската (гасна) врска - како Македонија ги склучуваше договорите

Не е новина руското влијание на Западниот Балкан. Во последната година, особено по последните избори во САД, расте бројот на вестите во врска со влијанието на Русија во различни региони, вклучувајќи го и Балканот. Во однос на енергетиката, сепак, тоа трае веќе некое време и во извесна смисла не беше актуелно или вредно за информирање подолг период.

Реформи во безбедносно-разузнавачките служби, од каде да се почне?

Реформи во безбедносно-разузнавачките служби, од каде да се почне?

Со формирањето на новата влада и промената на власт една од најчесто спомнуваните реформи е во делот на работата на безбедносно-разузнавачки служби.

Студии

 

 2017 Мај

Улогата на земјите од Вишеградската група во справувањето со мигрантската криза во Р. Македонија

 2017 Април

Потребни регулаторни и супервизорски мерки за зачувување на стабилноста на финансискиот сектор во Македонија (прв дел)

 2017 Издание 5

Македонија мора да развие стратегија за сајбер-безбедност

 2017 Јануари

Македонија не се откажува од термоцентралите

 2016 Декември

ФИНАНСИРАЊЕ НА КАПИТАЛНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА - ТЕКОВНИ ПРИХОДИ ИЛИ ЗАДОЛЖУВАЊЕ

 2016 Издание 3

Предизвици за реинтеграција на повратниците во Македонија согласно договорите за реадмисија

 2016 Издание 2

Три работи кои треба да ги научиме од полициските службенички

 2016 Ноември

Трката за претседател на Генералното собрание пропуштена шанса од незнаење или немарност?

 2016 Октомври

Надзор над мерките за следење - добри практики од Обединето Кралство

 

Септември 2016
File-pdf-32

Војна на гасот, кога елитите се караат граѓаните губат.

Август 2016
File-pdf-32

Што ќе значи издавањето на новата Еврообврзница за состојбата на јавниот долг

Јули 2016
File-pdf-32

Само интегрирана македонска полиција може да развие силна заедница


Јуни 2016
File-pdf-32Отсуство на ЕУ политики за енергетска сиромаштија и последиците за Македонија

Издание 1
File-pdf-32Поради загубите на територија во Ирак и Сирија ИСИС би можеле да се фокусираат на напади во Европа

Мај 2016
File-pdf-32Се’ по старо - како енергетската иднина на Македонија е се’уште нејасна

Февруари 2016
File-pdf-32Граѓани против загадувањето како подигањето на свеста може да ја заштити животната средина

Подкатегории