Предавање „Изворите на полската надворешна политика по 1989 година“

Предавање „Изворите на полската надворешна политика по 1989 година“

Амбасадата на Република Полска во Скопје во соработка со „Аналитика тинк тенк“ организираше предавање на д-р Павел Ковал под наслов: „Изворите на полската надворешна политика по 1989 година“.

Предавањето се одржа на 17 ноември 2016 г. во Амбасадата на Република Полска во Скопје.

Д-р Павел Ковал е политиколог, историчар, публицист, експерт за источна политика и еден од основачите на Музејот на Варшавското востание.

Настанот го отвори Амбасадорот на Република Полска во Македонија, Н.Е. Јацек Мултановски. Модератор на настанот беше г-а Магдалена Лембовска, истражувач во Аналитика.