Семинар за вмрежување и застапување за алумни на Програмата ТРАИН

Магдалена Лембовска учествуваше на „Семинар за вмрежување и застапување“ за алумни на програмата ТРАИН - Унапредување на дијалогот за политики.

Повеќе...

На 11 и 12 јули се одржа Форумот на граѓанското општество во Трст, Италија, кој е поврзан со четвртиот меѓувладин Самит на земјите од Западен Балкан и ЕУ и ги собра претставниците на граѓанските организации со цел да се обезбеди платформа за нивното влијание врз т.н.Берлински процес.

Повеќе...

Работилница: Должничко ропство на Балканот: ново истражување од европската полу-периферија

Ослободување на регионот од неодговорните финансиски системи

Повеќе...

Форум на граѓанските организации за итни демократски реформи

Тимот на Аналитика учествуваше на Форумот на граѓанското општество кој се одржа на 4 и 5 јули во Скопје.

Повеќе...

Иницијален состанок за изработка на Програмата за еконосмки реформи (ПЕР) 2018-2020

Тимот на Аналитика, Бојана М. Христовска и Тамара М. Спасова, учествуваше на иницијалниот состанок за изработка на Програмата за еконосмки реформи (ПЕР) 2018-2020 кој се одржа на 09.06.2017 година во организација на Министерството за финансии.

Повеќе...

Конференција на ПОИНТПУЛС: „Борба против корупцијата во полицијата: правни решенија и најдобро практики“

ПОИНТПУЛС организираше конференција „Борба против корупцијата во полицијата: правни решенија и најдобро практики“ која се одржа на 1 јуни 2017 во Хотел Рамада, Подгорица, Црна Гора.

Повеќе...

Конференција “Вишеградската група и Западен Балкан – што е наредно за овие два региона?”

Аналитика тинк тенк во соработка со Амбасадата на Полска во Скoпје и Центарот за Истoчни студии (OSW) на 18 мај организираше конференција на тема “Вишеградската група и Западен Балкан – што е наредно за овие два региона?”

Повеќе...

Аналитика стана дела од Мрежата за подобра легислатива - мрежа “RIA“

Со задоволство објавуваме дека, Аналитика стана дела од Мрежата за подобра легислатива - мрежа “RIA“, која ќе го следи процесот на проценка на влијание од регулативата кога ќе се носат или менуваат законите во следните години.

Повеќе...

Следете не

FacebookFlickrTwitterYoutube

Најнови твитови