Конференција “Вишеградската група и Западен Балкан – што е наредно за овие два региона?”

Аналитика тинк тенк во соработка со Амбасадата на Полска во Скoпје и Центарот за Истoчни студии (OSW) на 18 мај организираше конференција на тема “Вишеградската група и Западен Балкан – што е наредно за овие два региона?”

Повеќе...

Аналитика стана дела од Мрежата за подобра легислатива - мрежа “RIA“

Со задоволство објавуваме дека, Аналитика стана дела од Мрежата за подобра легислатива - мрежа “RIA“, која ќе го следи процесот на проценка на влијание од регулативата кога ќе се носат или менуваат законите во следните години.

Повеќе...

Учество на „Семинар за граѓански организации - Национални работни групи за реформа на јавната администрација“

На покана на Центарот за европски политики ЕПИ, Магдалена Лембовска учествуваше на Семинарот за граѓански организации - Национални работни групи за реформа на јавната администрација.

Повеќе...

Средба со пратеници и презентација на студијата  Мрежно мерење во Република Македонија, можности, перспективи, примери – како до почиста енергија

На 26.04.2017 во Скопје беше презентирана студијата Мрежно мерење во Република Македонија, можности, перспективи, примери – како до почиста енергија (изработена од Соња Ристеска, истражувачки и менаџмент координатор), пред пратенците од македонското Собрание, студија која што преку програмата на НДИ (http://www.analyticamk.org/mk/proekti/vo-tek/598-ndi-programa-za-zakonodavno-zastapuvanje-ovozmozhuvanje-na-fizicki-litsa-da-prodavaat-elektricna-energija-od-obnovlivi-izvori-zakon-za-energetika) се надеваме дека еден ден ќе прерасне во законско решение.

Повеќе...

Работилница за развој на методологија за ПОИНТПУЛС проектот

Нашите истражувачи Магдалена Лембовска и Филип Стојковски учествуваа на работилница за развој на методологија за оценка на полицискиот интегритет, како дел од ‘ПОИНТПУЛС мрежата’, која се одржа во Приштина од 21ви во 23ти Март, 2017.

Повеќе...

Пристап до информации и заштита на лични податоци на локално ниво

Аналитика во соработка со Центарот за европски развој и интеграција на 31 март организираше настан на тема „Пристап до информации и заштита на лични податоци" во Хотел Милениум Палас Битола.

Повеќе...

Конференција: Улогата на граѓанското општество во градењето на полициски интегритет

ПОИНТПУЛС организираше конференција „Улогата на граѓанското општество во градењето на полициски интегритет“ на 23 март 2017 во Приштина. Претставници од граѓански организации од Западен Балкан дискутираа за главната улога и влијанието кое го имаат граѓанските организации во воспоставувањето на ефективни надзорни механизми над полицијата.

Повеќе...

Трета регионална работилница - Граѓанските организации како еднакви партнери во мониторирањето на јавните финансии

Тимот на Aналитика присуствуваше на третата регионална работилница во рамки на Проектот - Граѓанските организации како еднакви партнери во мониторирањето на јавните финансии, која се одржа од 6-10 март 2017 година, во Приштина, Република Косово.

Повеќе...

Следете не

FacebookFlickrTwitterYoutube

Најнови твитови