Како фискалната транспарентност може да доведе до поголема отчетност?

Финансиската нестабилност во голем број земји стана една од главните причини за глобалната економска криза. Меѓународната федерација на сметководители континуирано ја промовира потребата за подобро известување од страна на јавниот сектор и подобар финансиски менаџмент, преку неодамна отпочнатата иницијатива Отчетност сега!.

Повеќе...

Руската (гасна) врска - како Македонија ги склучуваше договорите

Не е новина руското влијание на Западниот Балкан. Во последната година, особено по последните избори во САД, расте бројот на вестите во врска со влијанието на Русија во различни региони, вклучувајќи го и Балканот. Во однос на енергетиката, сепак, тоа трае веќе некое време и во извесна смисла не беше актуелно или вредно за информирање подолг период.

Повеќе...

Реформи во безбедносно-разузнавачките служби, од каде да се почне?

Со формирањето на новата влада и промената на власт една од најчесто спомнуваните реформи е во делот на работата на безбедносно-разузнавачки служби.

Повеќе...

Следете не

FacebookFlickrTwitterYoutube

Најнови твитови