Денови на зелени работни места и еколошко образование

Истражувачкиот и менаџмент координатор на Аналитика Соња Ристеска, беше дел од “Денови на зелени работни места и еколошко образование„ организирани од страна Go Green https://www.facebook.com/gogreenbidizelen/ по повод ЕУ неделата на одржлива енергија.

Повеќе...

Аналитика во УНФИЦИП Кипар

Аналитика организираше студиска посета на еден припадник на македонската полиција при Министерството за внатрешни работи како дел од мисијата на ООН во Кипар УНФИЦИП (26-28 април). Целта на посетата беше да се добијат информации за учеството во мировни операции преку цивилни компоненти, во македонскиот случај со испраќање на полициски претставници.

Повеќе...

Глобална средба за борба против екстремизмот

Нашиот истражувач за безбедносни прашања Филип Стојковски, презентираше на темата “Борба против насилниот екстремизам во Македонија” за време на глобалната средба за превенција на насилен екстремизам организирана од УНДП, која се одржа во Осло од 14ти-16ти Март.

Повеќе...

Аналитика на ГЛОБСЕК 2016

Нашиот истражувач по безбедносни прашања Андреја Богдановски учествуваше на водечкиот форум по безбедносни прашања во Централна и Источна Европа ГЛОБСЕК. Овогоденешниот ГЛОБСЕК се одржуваше три месеци пред самитот на НАТО во Варшава.

Повеќе...

Презентација на студијата Компаративна анализа: работни места во термоелектрани наспроти работни места во сектори со обновливи извори и енергетска ефикасност во Македонија

На 12 април 2016 година, во хотелот Контентал во Скопје, се одржа конференцијата “Македонија во европската енергетска рамка – безбедност и вработувања„, организирана од страна на нашите партнери Еко-свест каде што беа промовирани две студии од едицијата „Македонија во европската енергетска рамка“, од кои на една се автори нашите истражувачи Соња Ристеска и Ана Стојиловска.

Повеќе...

Аналитика ги пречека претседателите и членови на двете парламентари комисии за надвор на разузнавањето

На 5ти Април 2016, вторник, тимот на Аналитика одржа средба со претседателите и членови на Комисијата за надзор на безбедносно-разузнавачките служби (УБК и АР) како и на Комисијата за надзор врз спроведувањето на специјалната истражна мерка "следење на комуникации".

Повеќе...

Основана е Балканска платформа за безбедност

Претставници од шест тинк тенк организации од регионот на Западен Балкан на 7ми март 2016 во Белград, потпишаа основачки акт со кој и официјално се формираше Балканската платформа за безбедност.

Повеќе...

Улогата на жената во македонската полиција

На меѓународниот ден на жената 8 март, Андреја Богдановски, истражувач за безбедносни прашања во Аналитика имаше излагање во Белград за улогата на жената во македонската полиција.

Повеќе...

Следете не

FacebookFlickrTwitterYoutube

Најнови твитови