Конференција: „Спротивставување на насилниот екстремизам во Македонија"

Аналитика тинк тенк организираше конференција на 19ти Октомври 2016 во Хотел Мериот во Скопје, каде што беше представено едногодишното истражување „Напорите на Македонија за спротивставување на насилниот екстремизам, поглед на граѓанското општество". Истражувањето, подготвено од страна на истражувачите на Аналитика Филип Стојковски и Калтрина Селими, го анализираа институционалниот капацитет и начинот на кои се справуваат на ова прашање.

Повеќе...

Презентација на јавното мислење околу полиција пред Колегиум на БЈБ

Тимот на Аналитика на 22ри септември 2016 ги презентираше наодите од истражувањето на јавното мислење околу работата на полицијата пред Колегиумот на Бирото за Јавна Безбедност (БЈБ) при МВР. Присутен на оваа средба беше и директорот на БЈБ Митко Чавков.

Повеќе...

Најава за конференција: Спротивставување на насилниот екстремизам во Македонија - 19 октомври

Аналитика тинк тенк организира презентација на истражување на тема “Напорите на Рeпублика Македонија во спротивставувањето на насилниот екстремизам - поглед од граѓанското општество.” Настанот ќе се одржи во среда, 19 октомври во хотел Мериот со почеток во 09:30 часот (регистрација).

Повеќе...

Енергетска конференција - “Иднината на енергетиката – каде Македонија и ЕУ се среќаваат„

Конференцијата која се одржа на 29 септември во ЕУ Инфо центарот беше последниот настан организиран во рамките на ЕУ финансираниот проект СЕЕ СЕП (Одржлива енергетска политика на Југоисточна Европа) во Македонија. Аналитика, заедно со партнерите Еко-свест и Фронт 21/42, ги презентираа наодите од две студии кои произлегуваат од Нискојаглеродниот енергетски калкулатор за Југоисточна Европа за 2050 година кој го објавивме во 2015 година.

Повеќе...

Доверба во полицијата - Стоун Бриџ

Како дел од проектот „Пулсот за полициски интегритет и доверба на Западен Балкан", беше спроведено истражување на јавното мислење во Македонија на тема “Ставот на граѓаните околу работата на полицијата”.

Повеќе...

Годишна конференција на ИПА 2 Механизмот

На 15 и 16 септември 2016 година, се одржа втората конференција на ИПА Механизмот, кој ефикасно ја поддржува партиципативната демократија преку соработката меѓу Владата и граѓанските организации, организирана од страна на МЦЕО, Еко-свест, Реактор и Асоцијацијата Зенит.

Повеќе...

Резултати од јавно мислење

Аналитика тинк тенк преку Регионалната мрежа на граѓански организации ПОИНТПУЛС ги презентира резултатите од јавното истражување на тема “Ставот на граѓаните околу работата на полицијата”.

Повеќе...

Аналитика тинк тенк преку Регионалната мрежа на граѓански организации ПОИНТПУЛС организира презентација на резултатите од јавното истражување на тема “Ставот на граѓаните околу работата на полицијата”. Настанот ќе се одржи во четврток, 1 септември во хотел Stone Bridge со почеток во 10 часот.

Повеќе...

Следете не

FacebookFlickrTwitterYoutube

Најнови твитови